Wij investeren in onze tolken

Uit ons klanttevredenheidsonderzoek 2016 is gebleken dat de professionaliteit van onze tolken zeer wordt gewaardeerd. Onze selectie is dan ook zeer streng, maar wij doen er ook alles aan om de kwaliteit van onze tolken te waarborgen. Zowel u als wij verwachten immers kwaliteit van de tolken!

Talent Academy

Iets wat u waarschijnlijk niet weet is dat tolken educatiepunten moeten behalen om hun beroep te kunnen blijven uitoefenen. Deze punten behalen zij middels trainingen en cursussen. Sinds 2016 biedt TVcN onder de naam Talent Academy elk half jaar in samenwerking met erkende opleiders en partners een uitgebreid opleidingsprogramma aan al haar aangesloten tolken waarmee zij educatiepunten kunnen behalen, maar zich ook kunnen specificeren voor bepaalde diensten en sectoren. Bijvoorbeeld de opsporingsdiensten, zorg en GGZ, gemeenten, maar ook meer algemene ontwikkelingen. Om onze tolken te stimuleren regelmatig trainingen te volgen, nemen wij een deel van de trainingskosten op ons. De Talent Academy is nu al een succes te noemen, want onze tolken schrijven zich massaal in voor diverse trainingen. Alle trainingen in 2016 waren volgeboekt en hebben we zelfs bepaalde trainingen extra ingekocht. En voor het eerste half jaar van 2017 zijn ook al bijna alle trainingen volgeboekt!

TVcN on tour

Alle tolken die bij TVcN zijn ingeschreven, werken als zelfstandig tolk (zzp’er). Voor tolkdiensten worden zij geboekt via ons elektronische systeem Tasnet. Dit betekent echter ook dat wij de meeste van onze tolken nooit zien, maar enkel telefonisch of e-mail contact mee hebben. Daar wilden wij verandering in brengen! Om meer binding met onze tolken te krijgen, bezoekt onze afdeling HRC elke maand een stad in één van onze provincies waar een Manpower vestiging is. Tolken die hieraan behoefte hebben kunnen dan een bezoekje brengen om onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met onze geweldige HRC medewerkers, en uiteraard kunnen ze dan ook terecht met vragen die ze graag persoonlijk willen stellen. We hebben nu twee provincies, Groningen en Friesland, met succes achter de rug. Onze tolken waarderen deze inzet en kwamen in grote getalen op bezoek

Hoorcollege voor toptolken

Na elke tolkdienst wordt aan u gevraagd om de kwaliteit van de tolkdienst en de tolk zelf te beoordelen. Uit deze evaluaties is een lijst van 250 toptolken ontstaan. Hoewel wij al onze tolken streng selecteren en beoordelen op kwaliteit, zijn deze 250 tolken het ultieme visitekaartje voor TVcN gebleken! Enerzijds door uw hoge waardering, anderzijds door hun beschikbaarheid en inzet. Om deze tolken te belonen organiseren wij op 18 februari kosteloos een hoorcollege ‘inleidend strafrecht’ waarmee zij educatiepunten kunnen behalen en zich kunnen specialiseren in strafrecht wanneer zij hier behoefte aan hebben.

U ziet, achter de schermen werkt de afdeling HRC er continu hard aan om de kwaliteit van onze tolken te waarborgen, hen te belonen en hen bij ons te houden zodat wij u 24/7 van dienst kunnen zijn met hoogwaardige tolkdiensten!.

Social Media

Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen in uw branche met een link naar onze branche? Volg ons dan op Twitter, Facebook, LinkedIn en Pinterest. Wij bieden niet alleen actuele wetenswaardigheden, maar ook leuke (taal)feitjes.

        

Deel dit artikel: