Nieuwsbrief mei / juni 2017 

Goed nieuws! Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft voor TVcN gekozen waarbij wij een nieuwe voorziening voor huisartsen en statushouders faciliteren. U leest er meer over in deze nieuwsupdate. Maar uiteraard hebben we ook andere wetenswaardigheden, zoals een eenvoudiger telefonisch keuzemenu, een update van onze HRC afdeling en weetjes over onze tolkdiensten. Ook zetten wij twee van onze diensten in de spotlight: congrestolken en videotolken!

In deze nieuwsupdate:

 

Tolkdiensten voor huisartsen en statushouders

Huisartsen kunnen kosteloos een telefonische ad hoc tolkdienst of conference call aanvragen voor gesprekken met statushouders. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hiervoor een contract gesloten met TVcN. De voorziening is sinds 1 mei 2017 operationeel en is beschikbaar tot 1 mei 2019. De dienst mag per patiënt zes maanden worden ingezet, ingaande vanaf het moment van inschrijving bij de huisarts.

Lees verder

Wijziging telefonisch keuzemenu

Als u op dit moment telefonisch contact met ons opneemt, gaat u eerst door een uitgebreid keuzemenu voordat u één van onze medewerkers aan de lijn krijgt. Wij vonden dat dat beter moest kunnen! Om u nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij met ingang van 6 juni een eenvoudiger, korter keuzemenu. Hebt u uw klantnummer bij de hand en eventueel het referentienummer van een gereserveerde tolkdienst, dan wordt u zelfs nog sneller geholpen! 

In de spotlight: congrestolken

Onze telefonische en persoonlijke tolkdiensten staan al 40 jaar als een huis, maar inmiddels mogen wij ons ook specialist in congrestolkdiensten noemen! Congrestolken is een specialisatie binnen het tolkenberoep waarvoor ervaring en specifieke vakkundigheden benodigd zijn. En wij zijn trots dat wij beschikken over een zeer vakkundig en uitgebreid congrestolkenbestand!

Lees verder

Een tolk live op beeld? Het kan!

Vorig jaar en ook dit jaar hebben wij met succes diverse pilots uitgevoerd met een live videotolk! Inmiddels wordt deze applicatie al naar grote tevredenheid gebruikt door diverse relaties. Vooral in de zorgsector staat men voorop als het om het gebruik gaat van deze innovatieve dienstverlening. Echter de videotolk is er voor iedereen, in welke sector dan ook!

Lees verder

Nieuws HRC afdeling

Onze afdeling HRC houdt zich dagelijks bezig met het monitoren van de slagingspercentages per taal en het werven van tolken zodat vraag en aanbod in balans blijven. Momenteel zijn er een aantal speerpunten die wij graag met u delen.

Lees verder

Wist u dat...

Tot slot sluiten wij deze nieuwsbrief af met nuttige informatie wat zeker goed is om te weten!

Lees verder

Deel deze nieuwsbrief

Volg ons op