Nieuwsbrief december 2017

Het jaar is alweer bijna voorbij, wat gaat de tijd toch snel! Vooral als je bezig bent met allerlei leuke ontwikkelingen, zoals de cultuurworkshop die wij vorige maand hebben gelanceerd. Maar ook het event ‘De vertolker’ speciaal voor relaties was een prachtig moment waar we met trots op terugkijken. Dat en nog meer nieuws lees je in deze laatste reguliere nieuwsbrief van dit jaar!

In deze nieuwsbrief:

Cultuurworkshop 'Van Baklava tot Stroopwafel'

We hebben leuk nieuws! Sinds deze maand bieden we een nieuwe dienst: de cultuurworkshop! In deze workshop word je door twee cultuurspecialisten meegenomen op een reis van cultuurverschillen en overeenkomsten binnen de Eritrese en de Arabische cultuur. Drie uur lang maak je kennis met grote, kleine, grappige en ontroerende cultuurverschillen rond drie thema’s: religie, dagelijks leven en tradities.

Lees meer

Event ‘De vertolker’

We zijn trots! Donderdag 23 november stond speciaal voor onze relaties in het teken van de voorvertoning van de korte documentaire ‘De vertolker’ in CineMec Utrecht. Meer dan 150 gasten hebben deze middag voor ons onvergetelijk gemaakt! Alle aanwezigen waren zeer onder de indruk van deze prachtige documentaire!

Lees meer

TVcN helpt!

Naast ons dagelijkse werk om mensen elkaar te laten begrijpen, dragen wij ook graag een ander maatschappelijk steentje bij. Daarom hebben we in juli dit jaar onze mouwen opgestroopt om de tuin van de ouderenkliniek op het Landgoed Duin en Bosch van Parnassia locatie Dijk en Duin in Castricum eens goed onder handen te nemen.

Lees meer

Uit de praktijk: de WocoTolk app

Woningcorporaties hebben vaak een taalbarrière bij de huisvesting van anderstaligen. Bij bewoners die al lang in ons land wonen maar onze taal nog niet goed spreken, en bij nieuwkomers die totaal niet op de hoogte zijn van de rechten en plichten die een huurwoning met zich meebrengt. Gelukkig worden taalbarrières eenvoudig opgelost door de snelle inzet van een tolk per telefoon. Daarom hebben wij, met woningcorporatie Ymere als een initiatiefnemer, de WocoTolk app ontwikkeld. Harm ten Zijthoff, Manager Woonfraude & Overlast bij Ymere, deelt zijn mooie ervaringen over deze app!

Lees meer

Nieuwe tone-of-voice

Je hebt het misschien al gemerkt... Inderdaad: ‘je’. We zijn een moderne weg ingeslagen door in onze communicatie het vousvoyeren te vervangen door het tutoyeren. Want hoewel TVcN al ruim 40 jaar is, worden we steeds jonger. We staan midden in het leven! En daarbij hoort dan ook een hedendaagse manier van communicatie!

Lees meer

Nieuw: WhatsApp

WhatsApp, wie heeft het niet op z’n smartphone? Daarom hebben we onze bereikbaarheid sinds deze maand met deze populaire app uitgebreid. Voor vragen of opmerkingen kun je nu ook een bericht sturen naar 06 - 46 92 87 21. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur worden de berichten vrijwel direct beantwoord. Stuur je daarbuiten een bericht, dan wordt deze de volgende werkdag zo snel mogelijk behandeld.

Deel deze nieuwsbrief

Volg ons op